Skip links
Maak kennis met architectenbureau Archara

Ons bureau

Wij zijn een no-nonsense bureau uit Arnhem en werken aan projecten door het gehele land. Door onze ruime ervaring en brede kennis kunnen wij voor u het gehele bouwtraject verzorgen. Van de eerste schetsen tot en met de bouwbegeleiding.

onze werkwijze

Aanpak

In onze ontwerpen staat de gebruiker centraal. Wij werken daarom nauw en intensief samen met onze opdrachtgever(s).

Vanaf de eerste schetsen houden we al rekening met het complete plaatje. Wij ontwerpen vanuit de functionaliteit en houden rekening met oriëntatie, zichtlijnen, routing, licht en geluid.

Tegelijkertijd zorgen we ervoor dat het ontwerp voldoet aan de randvoorwaarden en regelgeving.

Ontwerp en uitwerking

BIM

BIM staat voor Building Information Modeling. Al tijdens het ontwerpproces zetten wij BIM in om het ontwerp en proces inzichtelijk te  maken voor zowel de opdrachtgever als andere partijen. Dit BIM model werken we vervolgens verder uit en zetten wij in bij het maken van ontwerpbeslissingen. Vanzelfsprekend gebruiken we dit model ook voor de technische afstemming met de constructeur, installateur en andere partijen. Het grote voordeel van deze werkwijze is dat we beter grip kunnen houden op het project en hierdoor fouten tijdens de bouw kunnen voorkomen.

Het proces

Kennis maken & verkennen

Tijdens ons kennismakingsgesprek leren we u graag beter kennen. We luisteren naar u en stellen vragen om erachter te komen wat uw wensen zijn.

Schetsontwerp

Nadat de wensen en verwachtingen helder zijn, gaan we aan de slag met het eerste schetsontwerp. In het ontwerp houden we onder andere rekening met daglicht, routing , zichtlijnen en materialisering.

Definitief ontwerp

Als het schetsontwerp voldoet aan u wensen, dan werken wij het uit tot een definitief ontwerp. Tegelijkertijd maken we ook een kostenraming om u inzicht te geven in de bouwkosten. Vervolgens betrekken we andere adviseurs bij het project. Denk hierbij aan de constructeur en installateur.

Vergunning

Voordat we de aanvraag van de vergunning indienen. laten we nog de benodigde berekeningen maken. We bekijken per project welke berekeningen nodig zijn. Terwijl de gemeente naar het plan kijkt, gaan we samen op zoek naar de aannemer.

Interieur

In deze fase zoeken we samen het interieur uit. We werken het vaste meubilair uit, maken een lichtplan en helpen met het uitzoeken van meubels en verlichting.

Bouwbegeleiding

De vergunning is binnen en de geselecteerde aannemer kan starten met de bouw. Ook in deze fase blijven we betrokken. Tijdens het bouwen kunnen we u begeleiden en houden we in de gaten of hetgeen wat we bedacht hebben ook op de juiste manier wordt uitgevoerd.

Kennis maken?

Neem dan contact op en ontdek samen met ons de mogelijkheden
Deze website maakt gebruik van cookies.